Wat is Stainless steel eigenlijk?

(RVS) Ook wel roestvast staal  of inox genoemd is de laatste hipe in de mode van sieraden. Stainless steel is een soort van mix van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof.

Voor sieraden wordt voornamelijk de 316L kwaliteit gebruikt van Stainless steel, dit omdat deze makkelijk te bewerken is door de koolstof gehalte.

RVS wordt ook wel roestvrij staal genoemd dit wordt in de metaalkunde liever niet gebruikt omdat RVS namelijk wel kan roesten. In de praktijk zijn twee gevallen waarbij RVS kan roesten: dit bij aanwezigheid van chlorides, wat dus ook in zwembadwater zit en bij de verontreiniging van het materiaal door gewoon staal en deze kan wel roesten.

Het voordeel van Stainless steel met vergelijking op zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook.

Hoe onderhoud ik mijn Stainless steel sieraden?

Als eerst willen wij u erom vragen om niet met je Stainless steel sieraad te gaan zwemmen. Dit omdat er in bijna alle zwembaden chloor zit en dit kan op termijn roest veroorzaken. Mocht u bodylotion of aftersun gebruiken raden wij u aan om dit eerst 30 minuten te laten inwerken voordat u uw Stainless steel sieraad om doet. U moet er ook rekening mee houden dat gebruik van chemische producten zoals parfum, medicijnen, enzovoort gevolgen kunnen hebben voor de ph-waarde van uw huid en waardoor uw sieraad op den duur kan verkleuren, dit is per persoon verschillend.

Een paar schoonmaakadviezen van bellajewels.nl voor uw Stainless steel sieraad:

  • Je Stainless steel sieraad kun je reinigen met een zacht sopje (let op! Hier mag geen chloor in zitten) en wat lauw water daarna goed droogdeppen met een zacht doekje.
  • Om vuil te verwijderen uit gaatjes en hoekjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (let op! Geen gebruikte borstel) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, vervolgens zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.

Door middel van babyolie op een doekje te doen en met een zacht doekje voorzichtig over je Stainless sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit.

Opgelet!

Mocht u een pacemaker hebben raden wij aan om een normale sluiting te nemen in plaats van een magneetsluiting.